Atletieksporten (tot 65-75 jaar)
Afdrukken print contact contact lettergrootte:standaard groot

Atletieksporten (tot 65-75 jaar)

Atletiek- en triathlonvereniging ATHLOS (SV) in Harderwijk. Internet: www.athlos.nl 
Oudere sporters zijn van harte welkom zowel op de baan als op de weg. De nadruk ligt vooral op het hardlopen en dat kan zowel recreatief als competitief. Recreatieve groepen lopen twee of drie keer per week op zowel de baan als in het bos. Trimgroepen lopen één keer per week. Er wordt instructiegericht getraind in groepen naar individueel niveau. Inspanning is optimaal. Jaarlijks wordt ook met nieuwe groepen beginners gestart. Iedere dag is er wel een loopgroep op een bepaald niveau actief. Overdag en ’s avonds. Naast hardloopgroepen wordt aan Nordic Walking en sportief wandelen gedaan. Deelname aan tochten of wedstrijden kan op eigen initiatief. De contributie varieert naar activiteit en naar recreant of wedstrijdsporter. Clubscore voor 35+ = 4 (max.5) en 55+ = 3 (max.5).
Triathlon. OmniSv PUTTEN-Ermelo (SV). Internet: www.sv-putten-triatlon.nl
De vereniging is zowel actief in Ermelo als in Putten. De aandacht gaat vooral uit naar lopen (veelal in het bos; start aan de rand van Putten) en zwemmen (zaterdags in Calluna). Fietsen kan bij de fietsclub van deze omnisport- vereniging worden gedaan. De groepen bestaan uit mannen en/of vrouwen. Er zijn verschillende loopgroepen ’s avonds, maar ook overdag. Ze lopen met verschillende gemiddelde loopsnelheden. De inspanning is optimaal. Leeftijd varieert van 35 tot 70 jaar. Er wordt één keer per week getraind. Het van elkaar leren staat centraal. Trainers zijn ook deelnemers bij een groep. Er kan competitief en recreatief worden deelgenomen. Voor de contributie: zie de site. De hoogte is afhankelijk van de deelname aan lopen, zwemmen, triathlon- en hardloopwedstrijden.  Clubscore voor 35+ = 5 en 55+ = 3.  
Lopen-conditietraining. Trimclub KEEP FIT (DVS’33)(SV). Mail: j.sterenberg1@chello.nl.
Elke zaterdagochtend van 8.30-9.30 uur zijn ongeveer 20 mannen van 50-70 jaar actief met hardlopen door de bossen, conditietraining en soms – na afloop – met een partijtje voetbal. De instelling is recreatief. Er wordt afwisselend met vier trainers instructiegericht op groepsniveau gewerkt. De inspanning is gemiddeld. Er kan gedoucht worden. De eerste zes weken kun je gratis meedoen. De activiteit gaat het hele jaar door. Clubscore voor 35+ = 2 en 55+ = 2.
Lopen en nordic-walking. LOOPGROEP ‘VISIE’ (SV). Internet: www.loopgroepvisie.nl Recreatief en samen hardlopen en nordic walken o.a. voor volwassenen. Start vanaf Calluna. Er zijn verschillende loop- en nordic-walkinggroepen actief, overdag en ’s avonds. Vaak ook meerdere trainers per groep. De aanpak is instructiegericht en lerend van elkaar. Inspanning is optimaal. Het leren hoe je op individueel niveau kunt sporten hoort bij de aanpak. Er kan drie keer per week worden getraind. Deelname is competitief: gericht op loop- en nordic walking-evenementen/wedstrijden of recreatief. Indien oudere sporters in een leeftijd-vergelijkbare categorie en overdag willen sporten kan dat georganiseerd worden. Contributie per jaar is laag. Clubscore voor 35+ = 5 en 55+ = 4. 
Lopen- en nordic-walking. Sportclub LOOPGROEP2000 (CSO). Internet: www.Loopgroep2000.nl
Er zijn groepen in meerdere plaatsen o.a. in Ermelo actief die één keer per week trainen. Er zijn loop- en nordic-walking groepen voor beginners, gevorderden en wedstrijdatleten. De aanpak is groeps- en instructiegericht. De inspanning is optimaal. Clubscore voor 35+ = 2 en 55+ = 2.
Lopen-conditietraining. Trimclub FC HORST (SV). Inlichtingen mw. J.Priem, tel.556221.
Damesclub die lopen, spel en grondgymnastiek als kern voor de gezelligheid beoefent onder leiding van de enige man in de groep, Jan van de Wijst. De groep is instructiegericht bezig. Iedereen kan op eigen niveau meedoen. Leeftijd varieert van begin dertig tot in de zeventig. Inspanning is gemiddeld. Er wordt een heel seizoen buiten gesport. Een enkele keer wordt ook samen gewandeld of gefietst. Er wordt een lage contributie betaald. Clubscore voor 35+ = 4 en 55+ = 3.