Balspelsporten: doelspelen (tot 65-75 jaar)
Afdrukken print contact contact lettergrootte:standaard groot

Balspelsporten: doelspelen (tot 65-75 jaar)

Basketbal. REBOUND ’73 in Harderwijk (SV). Internet: www.rebound73.nl
De vereniging heeft een heren-recreantenteam dat wekelijks onderling speelt tegen een gereduceerde contributie. De aanpak is groeps- en individugericht. Het elkaar coachen staat centraal. Inspanning is optimaal. Plaats: Stadsweiden. De gemiddelde leeftijd is ongeveer 50 jaar. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 2.
Basketbal. VOLIC in Putten (SV). Internet: www.volic.org
Je kunt als ‘recreant’ meetrainen, zonder competitie te spelen. De aanpak is groeps- en  instructiegericht. Er wordt op eigen niveau gespeeld. De inspanning is optimaal. Overige teams spelen competitie. Er is verder geen specifieke aandacht voor de 35-plusser. Deelnemers betalen de clubcontributie. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 2.
Hockey. DE MEZEN in Harderwijk (SV). Internet: www.mhcdemezen.nl
Er bestaan veteranenteams voor dames en heren, variërend in leeftijd van 30 tot 50 jaar, die wekelijks onderling spelen. De aanpak is individugericht. Het elkaar coachen krijgt aandacht. De inspanning is optimaal. De contributie is laag. Voor de 50plusser zonder hockeyervaring wordt knotshockey aangeboden. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 2.
Korfbal. DINDOA (SV). Internet: www.dindoa.nl
Een recreantengroep korfbalt onderling. De aanpak is individugericht. Het elkaar coachen staat centraal. De inspanning is optimaal. Teams spelen competitie op hun niveau. ‘Sport overdag’ is een gymnastiekgroep van over het algemeen 35 plussers die conditietraining, hardlopen, spel en bewegen en muziek combineert. De aanpak is groeps- en instructiegericht. De inspanning is optimaal. Deelnemers betalen de clubcontributie. Clubscore voor 35+ = 3.
Korfbal. ERMELO (SV) Is in juli 2016 als club opgeheven. KombiFit 45+ is nu onderdeel van vv EFC en elke woensdag actief van 19.00 tot 20.00 uur. Plaats: EFC veld. Het geheel is laagdrempelig en de input vanuit de groep is groot. Het volgende wordt gedaan: fithockey, speedminton, sportief wandelen, jeu de boule, disk golf, gymfit en korfbal. En na afloop gezellig met elkaar kletsen onder het genot van een heerlijk bakje koffie of thee. Meer informatieweten? Mellenie Bruining (06 53634628) of Tineke v.d. Meulen (06 53188440).
Voetbal. DVS’33 (SV). Email: secretaris@dvs33.nl Internet: www.dvs33.nl
Er is op zaterdagmiddag een interne 35+-competitie in de vorm van zeven tegen zeven op een half speelveld. Ook een team van vv Horst neemt hieraan deel. De aanpak is groepsgericht. De inspanning is gemiddeld. Het plezierig samen spelen staat centraal. Deelnemers betalen een gereduceerde contributie. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 2.
Trimclub KEEP FIT. Informatie en opgave bij Jaap Sterenberg (557403);  j.sterenberg@vodafonevast.nl  Iedere zaterdagmorgen wordt er getrimd. Aanwezig om 8.15 uur in kleedlokaal 27 (onder de nieuwe tribune). U kunt drie maanden gratis meedraaien, daarna word u DVS-lid tegen een lage contributie. De aanpak is groeps- en instructiegericht. De inspanning is optimaal. Het is een mannengroep variërend in leeftijd van veertig tot tachtig jaar. Clubscore voor 55+=4. 
Voetbal. EFC (SV). Veld: Sportpark De Zanderij. Internet: www.efc58.nl
Een club van oudere spelers van gemiddeld 45-50 jaar traint ’s avonds wekelijks en speelt dan onderling ook een partij voetbal. De aanpak is groeps- en instructiegericht. De inspanning is optimaal. Er wordt niet aan een competitie deelgenomen, maar de deelnemers zijn wel lid van de vereniging. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 3. 
Voetbal. FC HORST (SV). Veld: Buitenbrinkweg 70. Email: info@horst.nl Internet: www.fchorst.nl
De vereniging heeft G-voetbal en voetbal voor visueel gehandicapten die in breed leeftijdsverband samenspelen: onderling en regionaal. Er is een trimclub die aan lopen, spel en conditietraining doet. De aanpak is groeps- en instructiegericht. De inspanning is gemiddeld. Eén voetbalteam neemt deel aan een regionale 35+ competitie binnen DVS-verband. 
Een recreatieve groep (de RotteKniënClub) voetbalt onderling. Het lekker bezig zijn staat bij deze groep centraal. Alle activiteiten vinden ’s avonds plaats. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 3.  
Zaalvoetbal/futsal. ‘sHELO (SV). Inl. Marc Bouman, tel. 551887. Mail: baumann@versatel.nl
Er wordt alleen competitie-zaalvoetbal gespeeld. Plaats: ’t Keerpunt. Deelnemers tot circa 40 jaar nemen hieraan deel. Inspanning is optimaal. De aanpak is groepsgericht. Het elkaar coachen staat centraal. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 0.
Zaalvoetbal/futsal. FCBORDKRIJT (SV). Internet: www.fcbordkrijt.nl
Er wordt op redelijk niveau competitiezaalvoetbal gespeeld. Plaats: Triade. Er is interesse in 35+ voetbal. Het elkaar individugericht coachen staat centraal. Inspanning is optimaal. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 0.