Balspelsporten: trefvlakspelen (tot 75 jaar)
Afdrukken print contact contact lettergrootte:standaard groot

Balspelsporten: trefvlakspelen en slag- en loopspelen (tot 75 jaar)

Badminton. The BACKHANDS (SV). Mail: pjmdv01@gmail.com  Internet: www.thebackhands.nl
Het recreatief sporten staat centraal. Indien gewenst kunnen teams deelnemen aan voor- en najaarscompetities. Regelmatig kan aan toernooien worden deelgenomen. Teams worden meestal onderling (ongeveer) op niveau samengesteld. Het onderling coachen is het belangrijkste. Op verzoek kan er gericht getraind worden. Inspanning is optimaal. Clubscore voor 35+= 3 en 55+=2. 
Badminton. VALE OUWE (SV). Mailadres: info@vale-ouwe.nl Internet: www.vale-ouwe.nl
Er wordt zowel recreatief als prestatief gespeeld. Op verzoek kan aan trainingen worden deelgenomen. Er wordt ’s avonds gespeeld en in teams die in het algemeen naar niveau zijn samengesteld. Het elkaar onderling coachen krijgt nadruk. Inspanning is optimaal. Plaats: Triade. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 2.
Badminton. Ben Cameron (SC). Inl. Paul Krugerweg 25, Ermelo, tel. 556089. Lokatie:Triade.
In twee groepen van dames en heren wordt overdag gedurende 1 respectievelijk 1½ uur onderling gespeeld. Er wordt een deel training gegeven en een deel is vrij spelen. Dat gebeurt in dubbelspelen die regelmatig van samenstelling wisselen. De inspanning is optimaal. De leeftijd van de deelnemers varieert van 55 tot 75 jaar. Clubscore voor 55+ = 5.    
OLDACTION-tafeltennisclub. Tafeltennis(50-85). Maandag van 19-20 uur in kantine van de vvHorst. Materiaal is beschikbaar. Kartrekkers: Hans Beek (563159) en Edwin Timmers (554571). Deelname is gratis.
Squash. Sport, squash en wellnesscentrum DE HARDER (CSO), Flevoweg 2, Harderwijk, tel.433682.
Deelname op inschrijving. Zoek zelf een partner. Rcreatief of competitief. Inspanning is optimaal. Clubscore = 0. 
Tafeltennis. HARDERWIJK (SV). Internet: www.ttvharderwijk.nl
De meeste leden zijn 35+. Er kan op maandag en vrijdag recreatief of competitief worden gespeeld. Op verzoek kan op dinsdag aan een training worden deelgenomen. Plezierig samen spelen staat centraal. Inspanning is gemiddeld. Plaats: gymlokaal aan de Vondellaan in Harderwijk. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 2.
Tennis. IRMINLOO (SV). Mail: secretaris@irminloo.nl  Internet: www.irminloo.nl
Aanbod: beginners- en 50+ trainingen in groepen van acht, zes of vier tennnissers. De training bestaat uit 14 lessen van 50 minuten. Ze zijn instructiegericht en de inspanning is gemiddeld. Er kunnen leeftijdsgroepen worden geformeerd die wekelijks samen tennissen. Wedstrijdregels zijn meestal spelbepalend. Teams kunnen naar ongeveer gelijk niveau worden samengesteld. De keuze voor ‘elkaar coachen’ of ‘zo maar lekker bezig zijn’ is aan de groep. Het spelen van een wedstrijdje staat centraal. Er zijn 50+ ééndaagse toernooien. De inspanning varieert van gemiddeld naar optimaal. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ =2.  
Volleybal. PAUWERVOLL (SV). Internet: www.pauwervoll.nl
Kent recreatief volleybal van twee damesteams en één herenteam waarvan de leeftijden onderling sterk uiteen kunnen lopen. Er wordt ´s avonds gespeeld. De spelers coachen elkaar onderling. Inspanning is gemiddeld. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 2.
Netbal SWO (SC). Plaats: Triade. Op maandagmiddag. Voor 65+. Groep bestaat uit dames en heren. Er wordt wekelijks onderling een uur gespeeld. Het plezierig samen spelen staat centraal. Inspanning is laag. Clubscore = 2.