Evenwichtssporten (tot 55-65 jaar)
Afdrukken print contact contact lettergrootte:standaard groot

Evenwichtssporten (tot 55-65 jaar) en fietssporten (tot 85 jaar)


Schaatsen. VIKING (SV). Internet: www.sv-viking.nl

Er wordt wekelijks geschaatst in Deventer. De zomertraining omvat wielrennen, skeeleren en een bos- c.q. loop- en conditietraining, alles gericht op het wedstrijdschaatsen. De aanpak is individu- en instructiegericht. Inspanning is optimaal. De leden betalen contributie en hebben een KNSB-licentie nodig. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 1.
Schaatsen. FLEVONICE, In Biddinghuizen. Internet:www.flevonice.nl . Er kan individueel of als groep en op gelegenheid worden geschaatst. Inspanning naar eigen inzet. Er zijn arrangementen met mogelijkheden tot schaatstraining. 
Skiën en snowboarden. DELPHI INDOORSKI (CSO). Internet: www.delphindoorski.nl  Je kunt zelf oefenen of les krijgen. Ook een abonnement is mogelijk. 
SKICLUB WOLFSKAMER (CSO). In Huizen, tel.035 5261709. Internet: www.wolfskamer.nl
Er worden individuele en groepslessen gegeven op het gebied van skiën, snowboarden en langlaufen. In dat geval instructiegericht en optimaal inspannend. Vrij skiën, snowboarden en langlaufen is ook mogelijk. Het kan recreatief, maar er kan ook aan wedstrijden worden deelgenomen. De 65 plusser betaalt minder. 
Valpreventie voor 65+. MIND YOUR BODY (CSO). Plaats: Het elfde huis, Frisialaan 51, Harderwijk; Internet: www.mindyourbodyfitness.nl
Valpreventie en balanstraining is een zelf ontwikkeld programma om de angst om te vallen tegen te gaan en de zekerheid in dagelijks bewegen te vergroten. De training omvat tien lessen op vrijdag. De aanpak is instructiegericht, individueel en qua inspanning gemiddeld. Er doen 12 deelnemers mee. 

Fietssporten (tot 85 jaar)
Toerfietsen. VELUWSE WIELER VERENIGING (SV). Internet: www.vwv-ermelo.nl
De 35+ sporter kan met een racefiets wekelijks verschillende toertochten maken. De afstanden verschillen en ook de snelheden per groep: 25-35 km/uur. Op maandagochtend (55+) om 9 uur start 80-100km met gemiddeld 25km/u en om 9.30u (veteranen) 50-60km met gemiddeld 25km/u. De laatste groep is ook betrokken bij het project 50+ omniduursport . Er kan ook aan meerdere landelijke toertochten worden deelgenomen. Het fietsen is een recreatief gebeuren en groepsgericht. De inspanning is optimaal. In de winter kunnen in verschillende groepen mountainbiketochten worden gemaakt. Clubscore voor 35+ = 4 en 55+ = 5. 

Toerfietsen. OmnisportSv ‘PUTTEN’ (SV).
 Internet: www.sv-putten.nl.
Er worden toer(racefiets)tochten met verschillende snelheden gereden. In de winter wordt mountainbiketochten aangeboden. De aanpak is groepsgericht. Inspanning is optimaal. Clubscore voor 35+ en 55+ = 4.

OLDACTION-fietsclub.
Fietsen (50-85) op vrijdag vanaf 14 uur op fiets naar keuze. Afstand: 35-45 km en met een gemiddelde snelheid 20-22 km/u. Op de laatste vrijdag van de maand rijden we op twee afstanden naar keuze. Die tweede afstand is langer: 45-55 km. Gemiddelde snelheid hetzelfde. Die groep start om 13 uur. Start: bij PINEL-Raadhuisplein. Kartrekkers: Wim Pul en Meindert Adam. Deelname is gratis. De groep rijdt in twee perioden van september t/m medio december en van medio januari t/m augustus. Op elk moment kunt u gaan deelnemen. Clubscore voor 55+=5. Opgeven: tel.0341 557327.  

Toerfietsen voor 65+ SWO (SC). 
 Plaats: vanaf de Triade. Afstand: 25km in 2½ uur. SWOE (SC). Elke woensdag in de periode van mei t/m oktober. Plezierig samen fietsen staat centraal. Inspanning is gemiddeld. Clubscore voor 55+ = 5.