Gymnastiek en turnen (tot 75 jaar)
Afdrukken print contact contact lettergrootte:standaard groot

Gymnastiek en turnen (tot 75 jaar)

Gymnastiek. WIK (SV). Inl. mw. J.Eenink, tel.556558.
Gymnastiek vooral bedoeld voor dames vanaf ongeveer 50 jaar en ouder. Naast bewegen op muziek en spel ligt het accent vooral op lenigmakende oefeningen op matten. Er zijn een seizoen lang wekelijkse lessen van een uur. Aanpak is groeps- en instructiegericht. Het samen bewegen staat centraal. Inspanning is gemiddeld. Clubscore voor 50+ = 3.
Zie korfbal-DINDOA (SV) voor sportoverdag-activiteit: lopen, spel, conditietraining en bewegen op muziek. Clubscore voor 50+= 3.
SPARTA (SV). Internet: www.spartaermelo.org.
Dames gymnasatiek, dames en heren trimmen en MeerBewegenVoor Ouderen: spel, muziek en conditieoefeningen. De lessen worden zo samengesteld, dat iedereen in zijn of haar eigen tempo en op eigen niveau kan deelnemen. Aandachtspunten: een goede houding, soepel blijven, conditie verbeteren en lekker bewegen. Uitrusten tussendoor mag altijd. Dames trim- en gymgroep: spel en bewegen op muziek. Heren trimgroep: vooral spel. De aanpak is groeps- en instructiegericht, met een gemiddelde inspanning. Het plezierig samen bewegen staat centraal. Contributie kan per kwartaal, half of heel jaar worden voldaan. Zie hun site. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 3.  
Fitesse/MBvO-SWO (SC). Plaats: Triade. Elke maandagochtend. Voor 55+ zonder enige sportervaring. Een conditietest aan begin en einde van de beweegperiode. Het bewegingsprogramma is een combinatie van bewegen op muziek, gymnastiek en spel. De aanpak is groeps- en instructiegericht. Het plezierig samen bewegen staat centraal. Inspanning is gemiddeld. Clubscore voor 55+ = 4. 
Omnisportgymnastiek /Fitesse. SWO. Dit omvat: jongleren, balanceren op vaste en bewegende grondvlakken, coöperatieve spelen en floorball, bewegen op muziek en conditiegymnastiek (50-85 jaar). Maandag van 10-11 uur in TRIADE. Kartrekker: Gert Weijenberg (06 29051547). Clubscore voor 55+=5. Informatie en opgave: SWO/Anniek Timmers: a.timmer@swoermelo.nl  
Gymnastiek als Chi Neng Qigong. Club KWAKMAN. Bij deze bewegingsvorm gaat het niet sneller maar langzamer! De langzame eenvoudige bewegingen worden met aandacht uitgevoerd, prikkelen lichaam en geest om te reageren. Het effect is, dat geest en lichaam zich kunnen ontspannen en de spieren soepeler en sterker worden. Je leert de geest focussen, op vooral spanningsgebieden in je lichaam, je leert los te laten en te ontspannen. Waar vindt het plaats? Gymzaal bewegingsagogie landgoed ’s Heerenloo. Wanneer? Wekelijks op de dinsdag. Tijd? Van 17.00 tot 18.00 uur.
Per kwartaal is er een workshop voor beginners op zaterdagmorgen. De bewegingen zijn voor iedereen uitvoerbaar. Een lichamelijke beperking is geen belemmering. Wat levert het op? Een ervaring die de eerste stap is tot een verdere ontdekking van je lichamelijke en geestelijke mogelijkheden. Je wordt leniger, sterker, rustiger en bewuster. Regelmatige beoefening leidt tot een meer gezonde leefstijl en het meer in balans komen met jezelf. Kledingadvies:makkelijk zittende kleding, schoenen met dunne zolen. Kosten: bij een jaarabonnement € 5,50 per les. Clubscore voor 55+=4. Informatie en opgave bij Johan Kwakman, tel. 06 52559828; mail: info@chineng-ermelo.nl . Zie ook www.chineng-ermelo.nl    
Gymnastiek/MBvO-SWO (SC). Plaats: De Baanveger. Voor 55+. Zie SWOE (SC). Op woensdagochtend. Duur: ¾ uur. Aanpak is groeps- en instructiegericht. Het plezierig samen bewegen staat centraal. Inspanning is gemiddeld. Clubscore voor 55+ = 3.