Meditatieve sporten (tot 85 jaar)
Afdrukken print contact contact lettergrootte:standaard groot

Klim- en meditatieve sporten (resp.tot 85 en 55 jaar)

Chi Neng Qigong (SC). Internet: www.chineng-ermelo.nl
De activiteit is niet aan leeftijd gebonden. Chi Neng is verwant aan Tai Chi, maar is envoudiger in uitvoering. Een soort bewegingsgymnastiek. De lessen worden gegeven in ’t Keerpunt (Nieuwekamp 1-5, 3853KP Ermelo). Deze zijn groeps- en instructiegericht. De inspanning is gemiddeld. Lessen vinden plaats op dinsdag- en woensdagavond in de periode van september t/m november en van januari t/m mei. Een basiscursus van vijf lessen wordt in augustus/ september op maandagavond gegeven. Onderdeel van 50+ omnisport : ontspanningsgymnastiek.. Clubscore voor 55+ =  2.
Yoga. Volksuniversiteit Ermelo-Harderwijk (SC). Inl. mw.S. Breeuwsma. Plaats: sportzaal Kon.Emmalaan. Twaalf lessen. 
Startpunt is het fysieke lichaam. Yoghahoudingen zijn bedoeld voor het welzijn van het gehele lichaam. Spanning en ontspanning vindt afwisselend plaats door gebruik te maken van buig- en evenwichtsoefeningen, rekkingen en ademhalingsoefeningen. De aanpak is groeps- en instructiegericht met een gemiddelde inspanning. Het gaat om het plezierig individueel bewegen.             
Yoga. CENTRUM ERMELO (SC). Internet: www.yogacentrumermelo.nl
Door Yoga worden we ons bewust van ons denken en handelen. Dat gebeurt met behulp van houdingen (asana’s), adem- en ontspanningsoefeningen. Het leidt tot innerlijke rust. De aanpak is groeps- en instructiegericht met een gemiddelde inspanning. Het gaat om het plezierig individueel bewegen.
Klimsport. DELPHI INDOORSKI (CSO). Internet: www.delphindoorski.nl Heeft een klimwand. Belasting is maximaal. Volgen van klimroutes is naar niveau.