Vechtsporten (tot 65 jaar)
Afdrukken print contact contact lettergrootte:standaard groot

Vecht- of zelfverdedigingssporten (tot 65 jaar)

Kempo en karate. KANHAI (CSO). Inl. S.Kanhai, tel.557641 of 06 22934036.
De sporten kunnen in de vorm van kata tot ongeveer 65 jaar worden beoefend. Oudere sporters doen bij deze sportclub echter voluit met de jongeren mee. De groep ouderen is beperkt. Er is voor hen geen apart aanbod. Aanpak is groeps- en instructiegericht. Inspanning is optimaal. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 2.
Aikido (SC). Internet: www.itokan.nl Plaats: college Nassau Veluwe, Stationslaan 26 (Ingang badweg) in Harderwijk. Niet competitief, maar gericht op ‘het beperkende in jezelf overwinnen’. Acties worden in tweetallen in gecontroleerde, soepele en ronde bewegingen uitgevoerd. Je reageert op acties van je partner met draaibewegingen, klemtechnieken en worpen. Leeftijd varieert van 20 tot ongeveer 40 jaar. De activiteit is ook voor oudere sporters zeer geschikt. De lessen zijn groeps- en instructiegericht. De inspanning is gemiddeld. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 2.  
Kung Fu. PADBERG ACADEMIE (CSO). Inl. K.Padberg, tel. 558235.
Jeugd en ouderen tot ongeveer 55 haar trainen samen. Op dinsdagavond in de Triade in Ermelo. Het is vooral een groeps-, instructiegerichte en recreatieve activiteit. Inspanning is gemiddeld. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 2. 
Schermen/Moderne vijfkamp. OmniSv ‘PUTTEN’ (SV). Inl. J.Maas, tel.556617.
De club opereert op verschillende locaties in Ermelo o.a. in Calluna. Schermen is de basisactiviteit, vaak in combinatie met pistoolschieten, lopen, zwemmen en paardrijden kunnen aanvullend worden gekozen. Eén keer per jaar wordt een cursus paardrijden aangeboden. De contributie varieert van €190 (voor schermen) tot €290 (voor elke sport erbij). De cursus paardrijden kost extra €150 voor 15 lessen. Er kan regelmatig aan wedstrijden in Nederland en daarbuiten worden deelgenomen. Er zijn aparte categorieën voor veteranen. Je kunt ook alleen recreatief sporten. Er zijn geen aparte groepen oudere sporters. Er worden samen met de jongeren getraind. Aanpak is groeps- en instructiegericht. Inspanning is optimaal. Het competitieve krijgt nadruk. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 2.   
BOUWSPORTS (CSO). Internet: www.bouwsports.nl
Vechtsportvormen: judo, jiu jitsu, boksen, taekwondo, kempo. Instructiegericht en optimaal inspannend.  Clubscore voor 35+ = 3 Zie verder fitness-sporten.   
FAMILY FITNESS (CSO). Internet: www.familyfitness.nl/ermelo 
Vechtsportvormen: judo en karate. De aanpak is groeps- en instructiegericht. Inspanning is optimaal. Clubscore voor 35+ = 3.
OLDACTION-omnizelfverdediging (55-75 jaar) omvat judo, jiu-jitsu en zelfverdediging voor mannen en vrouwen. Het is ook voor beide bedoeld. Aanvals- en verdedigingsacties worden op een speelse, ontspannen manier en op maat toegepast. Het in balans blijven staat centraal. Maar als je valt, is het wel een kwestie van goed vallen. De activiteit vindt plaats in een sportcentrum in Putten of Ermelo. Dag en tijdstip worden nader in overleg vastgesteld. Een nieuw te vormen groep moet uit minimaal tien deelnemers bestaan. Van het aantal deelnemers en de plek waar we kunnen sporten, hangt de hoogte van de contributie van af. Er wordt jaarlijks in twee perioden gesport: van medio september t/m november en van maart t/m mei. Clubscore voor 55+=5. Opgeven bij Edwin Timmers/ info@oldaction.nl