Wandelsporten (tot 95 jaar)
Afdrukken print contact contact lettergrootte:standaard groot

Wandelsporten (tot 95 jaar)

Wandelen. De VELUWSE STAPPERS (SV). Inl. mw.H. Breukers, tel.428136.
Een keer in de 14-dagen wordt aan een wandeltocht ergens in het land deelgenomen. Afstanden variëren van 15 tot 50 km. Vertrek vanaf station Harderwijk. De activiteit is afgestemd op eigen mogelijkheden, de inspanning is optimaal, recreatief gericht en het gaat vooral om het plezierig bezig zijn. Leden maken zelf onderling afspraken om door de weeks te gaan wandelen. Clubscore voor 55+ = 4.
Sportief wandelen voor ouderen: CLUB LIGTHART (SC). Inl. J.Ligthart (oud geriater), tel. 552081.
De groep bestaat uit mannen en vrouwen van 60+ die wekelijks op zaterdag 1½ tot 2 uur in een tempo van 4 km per uur gaan wandelen. Het gaat voorl om het samen met plezier bewegen. Deelname is gratis. Inspanning is gemiddeld. Clubscore voor 55+ = 4. 
Nordic Walking. Zie www.nordicwalking.nl voor instructeurs in de buurt. CLUB POELMAN (SC) Inl. Bert Poelman, Veluws Hof 37, 3852JM Ermelo, tel.558800. Er worden drie tot zes lessen training in Nordic Walking gegeven. Wekelijks zijn tien loopgroepen actief en van over het algemeen oudere sporters. De aanpak is groeps- en instructiegericht. Samenstelling van de groepen gebeurt onder andere op basis van verschillen in loopsnelheid. Inspanning is optimaal. Start vanaf het PMT aan de Leuvenumseweg. 
Nordic Walking-groepen zijn ook te vinden bij de  Atletiek-loopgroep VISIE (SV). Zie Atletieksporten. Ook bij sportcentrum BOUWSPORTS. Zie fitness. Clubscore voor 55+ = 4. BOUWSPORTS neemt ook deel aan het project 50+ omnisport.
Stichting ‘TREKKING en SURVIVALTRAINING’ (CSO). Inl.J.Foppen, tel. 421046. Internet: www.stst.nl . Plaats: De Ardennen en voor een weekend. Minimale deelname 18 personen. Buitensportactviteiten op maat.
 
Club LIGTHART. Wandelen (50-85 jaar). Zaterdag vanaf 9 uur. TRIADE (parkeerplaats). Gemiddelde wandelsnelheid 4-5 km/u; duur 1-2 uur. Informatie: Jan Ligthart, Geelgorsstraat 31, tel. 552081 of 06 25486773; mail: j.ligthart1@chello.nl. Deelname is gratis. De club wandelt het hele jaar door.
OLDACTION-lokale wandelclub (50-85). Woensdag vanaf 8.45 uur te beginnen met koffie bij iemand thuis. Gemiddelde wandelsnelheid 5-5½ km/u; duur 3 uur (circa 12 km) inclusief pauze halverwege. Kartrekkers: Wim Pul en Meindert Adam. Deelname is gratis. Het is een mix club van mannen en vrouwen. De club wandelt van september t/m medio december en van medio januari t/m mei.  Opgeven per mail: meindert.adam.nl  
OLDACTION-regionale wandelclub (50-85). Om de twee maanden wordt deelgenomen aan een wandeltocht in de buurt van een van de deelnemers. Gemiddelde wandelsnelheid 5-5½ km/u; afstand 20-25 km. Kartrekker: Edwin Timmers. Het is een mix club van mannen en vrouwen. Kosten: inschrijfgeld en reiskosten. Tochten op zaterdag of zondag in: september, november, januari, maart, mei en begin juli. Kan worden gezien als training voor bv. de Apeldoornse of Nijmeegse Vierdaagse. Ogeven: e.timmers6@chello.nl
WandelFit. Een wandelprogramma van drie maanden. Inschrijven op www.ermelo.wandelfit.nl  Kosten €39,50. Hiervoor ontvangt u: deelname kennismakingsdag, tien wekelijkse trainingen, inschrijving Avond4daagse Putten, deelname aan terugkomdag, speciale wandelFit herinnering, lidmaatschap KNBLO-NL: 3x wandelsportmagazine, jaargods landelijk wandelsportprogramma en ledenpas. Het lidmaatschap eindigt automatisch na afloop van het programma.
De kennismakingsdag is op 8 maart 2012 (19.30 uur) in Recreatieoord De Pelikaan. Trainingen zijn op dinsdag en donderdag vanaf 19.30 uur in de omgeving van Ermelo. De Puttense Avond4daagse is van 5-8 juni 2012 vanaf Cultureel Centrum Stroud. De terugkomdag is op 21 juni om 19.30 uur in Recreatieoord De Pelikaan. Ook in het volgend jaar vindt deze training plaats.