Watersporten (tot 65-75 jaar)
Afdrukken print contact contact lettergrootte:standaard groot

Watersporten (tot 65-75 jaar)

Duiken. AD FUNDUM (SV). Internet: www.duikteam-adfundum-ermelo.nl
Het trainen en oefenen vindt van april tot en met oktober plaats op dinsdagavond en zondagochtend. Het duiken zelf vindt op verschillende plaatsen in het land plaats. De aanpak is individu- en instructiegericht. De inspanning is gemiddeld. Vervoer wordt onderling geregeld. Een jaarlijkse sportmedische keuring voor 40+ is vereist. De conditie moet optimaal zijn en met name de bloeddruk. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 2.
Kanovereniging DE DOLFIJNEN (SV) in Harderwijk. Internet: www.dedolfijnen.nl
Plaats: naast het Dolfinarium in Harderwijk. Je kunt individueel en als groep de hele dag terecht. Een kano met peddels kan in het begin als lid worden gehuurd. Soms ook langer. In de winter is er instructie in zwembad De Sypel. Er worden regelmatig toertochten gehouden. Recreatief kano´en staat voorop inclusief het elkaar coachen en optimaal belasten. Kortom een ideale club voor 50-plussers. Verdere informatie over de vereniging, prijzen, statuten, en andere vragen zie www.kvdolfijnen.com  of neem contact op met het secretariaat: Kano Vereniging Dolfijnen, t.n.v. secretaresse Coringe Kwakman, Dr. Scheurerlaan 32, 3853 KB Ermelo. Telefoonnummer: 06-33718789 of Email: coringe.van.vliet@gmail.com Clubscore voor 35+ = 4 en 55+ = 5. 
Roeien. AMENOPHIS (SV). Internet: www.amenophis.nl.
Beginners kunnen deelnemen aan basistrainingen bestaande uit circa tien lessen in een eenpersoonsboot. Teams van 2 of 4 roeiers kunnen, als er zelfstandig kan worden geroeid (je kunt dan roeien en sturen), op niveau zelf worden samengesteld. Roeien is in principe het hele jaar mogelijk. Op verzoek is training mogelijk. Instructie maar ook het elkaar coachen staan centraal. De inspanning is gemiddeld als je in groep roeit en optimaal als je alleen roeit. Plaats: haven van Zeewolde. Er wordt vooral op het Wolderwijd geroeid. Clubscore voor 35+ = 3 en 55+ = 2.
Zeilen. Watersportvereniging ERMELO (SV). Internet: www.wsvermelo.info
De leden variëren op dit moment in leeftijd van 45 tot 80 jaar. Er worden jaarlijks vele zeilevenementen, waaronder wedstrijden samen met Zeewolde, georganiseerd. Er kan op eigen niveau, met een relatief lage tot optimale inspanning recreatief of competitief worden gezeild. Op verzoek worden korte cursussen op zeilgebied aangeboden.