CV Piet van Dortmont
Afdrukken print contact contact lettergrootte:standaard groot

Piet van Dortmont

Ik ben van origine vakleraar LO, Duits en Nederlands op middelbare scholen in Oosterhout (N-Br). Thans ben ik gepensioneerd en bezit in 2010 de gezegende leeftijd van 71 jaar. Ik ben zeer geïnteresseerd in seniorensport.
Achtereenvolgens heb ik me na mijn dagtaak als docent LO bezig gehouden met: huisvrouwengymnastiek, conditiegymnastiek en spel voor dames en heren.
Via de KVLO ben ik 40 jaar actief in het bestuur van de afdeling West-Brabant.
Als politiek geëngageerde bij een plaatselijk partij, Gemeentebelangen, heb ik me jarenlang ingezet voor de sport en lichamelijk opvoeding in de gemeente Oosterhout.
Samen met de Sportraad Oosterhout heb ik me ingezet voor de activering van spel en sport voor jong en oud.
Deze Sportraad is twee jaar geleden opgeheven en de gemeente heeft een professionele organisatie hiervoor in de plaats doen komen. Deze organisatie, Oosterhout in Beweging (OIB), biedt vele activiteiten aan, zoals:
* naschoolse opvang voor leerlingen van basisscholen die niet actief sporten en geen lid zijn van een sportvereniging;
* ondersteuning van vakleraren op de 21 Oosterhoutse basisscholen;
* deze vakleraren ondersteunen op hun beurt de groepsleraren van de basisscholen; een erg goed initiatief dat prima werkt;
* opzet van allerlei nieuwe projecten die te maken hebben met de lichamelijke gesteldheid van jong en/of oud.
Acht jaar geleden heb ik in Oosterhout het GALM-project van de grond getild. Samen met de Sportraad en de gemeente. Ik ben daar zelf erg actief in geweest (organisator en docent). Iedere senior die had deelgenomen aan de GALM-test, mocht tegen een redelijke vergoeding meedoen aan een tien weken durend beweegprogramma.
De lessen werden verzorgd door bevoegde LO-docenten. Na deze snuffellessen kon men zich aanmelden bij de bestaande Oosterhoutse verenigingen. Dit resulteerde in een geweldige toename van seniorleden bij de met name de gymnastiekverenigingen.
Zelf ben ik 35 jaar voorzitter geweest van de gymnastiekvereniging ‘Lenig en Sterk’. Deze vereniging kende een aantal seniorengroepen. Na het GALM-gebeuren veranderde wij onze naam in ‘Lenig & Sportief 50+’. Zelf geef ik nog steeds actief les aan onze senioren..Ook elders in de regio ben ik actief op seniorengymgebied.
Als opleidingsfunctionaris van de KNGU heb ik de laatste jaren ook diverse clinics verzorgd over gymnastiek voor senioren. Thans is dit werk landelijk door de KNGU overgenomen in de vorm van de Masters Senioren.