CV Nico Cok
Afdrukken print contact contact lettergrootte:standaard groot

Drs. Nico Cok

....is in de zeventig en studeerde aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Den Haag, Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit en volgde een masteropleiding gezondheidswetenschappen (Physical activity and health) aan de Universiteit van Maastricht. Maastricht.
Sinds 1960 is hij individueel trainer-coach van atleten, roeiers en bergbeklimmers. In de laatste tijd ook van ouderen met vooral aandacht voor fitness (duur plus kracht). Hij geeft lessen GALM, MBVO (van 70-94 jarigen) en SneeuwFit.
Zijn specialisme is het begeleiden bij training voor marathons, specifieke krachtontwikkeling, hersteltraining na blessures en bewegen van ouderen en mensen met chronische ziektes als artrose en diabetes.
Hij heeft een eigen praktijk voor bewegen en gezondheid in Culemborg met nadruk op klassieke massage (Vitalis), Bindweefselmassage en lymfedrainage (NGS), Bowen practitioner (ECBS) en Kinesiotaping. Verder is hij natuurgeneeskundig gezondheidsadviseur (Vita), preventieconsulent (NIPED) en NISB-beweegambassadeur voor ouderen.